top of page

Elma
van Vliet
&

Bij_OrigiNeeltje.png
LOGO_ORIGINEELTJE2.png

Over
Elma van Vliet maakt al 15 jaar unieke boeken die uitnodigen tot persoonlijke gesprekken. Haar concept is gebaseerd op het 'give & get back principe': je geeft een boek met vragen en ontvangt tastbare herinneringen in een creatieve vorm terug. Deze boeken zijn een waardevolle manier om familieverhalen vast te leggen en te koesteren. Elma's werk is geliefd om zijn vermogen om mensen te verbinden en herinneringen te bewaren voor toekomstige generaties.


Opdracht 
Diverse cover/boekontwerpen.

Elma van Vliet_OrigiNeeltje.jpg
Elma van Vliet_OrigiNeeltje2.HEIC

Voor de liefste

Voor de... Elma van Vliet_202238.jpg
Voor de... Elma van Vliet_2022.jpg

Een nieuwe volledige restyling te voor de 'Voor de...' serie, bedacht door Elma van Vliet, de creatieve geest achter de invulboekjes. Met veel enthousiasme creëerde ik een betoverende liefdestuin, waarin alle illustraties waren doordrenkt van bloemen en vlinders, die op hun beurt waren gevormd door speelse hartjes. 

Bij deze restyling heb ik niet alleen de illustraties verzorgd, maar ook het volledige ontwerp van de serie. Van de kleurencombinaties tot de vormgeving van de inspirerende quotes en van de cover tot aan de prachtig vormgegeven binnenzijde, heb ik elk aspect met zorg en aandacht vormgegeven. 

Deze restyling heeft geleid tot een prachtig resultaat, waarbij de 'Voor de...' serie een vernieuwde en frisse uitstraling heeft gekregen. Het is een eerbetoon aan de creativiteit van Elma van Vliet en haar streven om mensen te inspireren om de liefde te vieren en te koesteren. 

Read more >

Instant blijmakers

InstantBlijmakers_ElmaVanVliet_Moeder6.jpg
Instant Blijmaker_Patronen.png

Na de restyle 'voor -serie' boekjes van Elma van Vliet mocht ik aan de slag met een nieuwe reeks boekjes: Instant Blijmakers.
Instant Blijmakers. Een superleuk cadeautje voor mensen die wel een invulboekje willen geven, maar hier niet te veel tijd aan willen besteden.
 

​Na een kleuronderzoek naar trends voor de komende jaren, ging ik aan de slag met het creëren van de paperart-illustraties. Deze werden later verwerkt in een patroon voor het boekje. Het resultaat is een fris en vernieuwend invulboekje dat voor iedereen toegankelijk is.

Read more >

Handboek Liefdesbrieven

Spreads_Handboek liefdesbrief6.jpg
Spreads_Handboek liefdesbrief.jpg
Spreads_Handboek liefdesbrief7.jpg
Spreads_Handboek liefdesbrief4.jpg

Tijdens het creatieve proces en de inspirerende brainstorms met Elma van Vliet, de bedenker van de populaire 'Voor de...' boekjes serie, ontstond er een sprankelend nieuw idee. We vroegen ons af: "Wat is er nu mooier en specialer dan het ontvangen en schrijven van liefdesbrieven?" Van die hartverwarmende brieven gericht aan mensen die je al jaren kent of zelfs aan die ene persoon op wie je stiekem verliefd bent. En zo ontstond ons gezamenlijke project: Het Handboek Liefdesbrieven.

Samen met Elma van Vliet heb ik dit bijzondere Handboek Liefdesbrieven gecreëerd, waarbij ik verantwoordelijk was voor zowel de illustraties als de vormgeving. Het Handboek Liefdesbrieven Het boekje biedt praktische tips en ideeën. En moedigt mensen aan te schrijven. Van kleine korte lieve briefjes tot een lange liefdesbrief die altijd bewaard zal blijven.

bottom of page