Privacyverklaring

Privacyverklaring OrigiNeeltje

 

Bewust of onbewust deel je persoonsgegevens met ons. Wij vinden het van belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in deze privacyverklaring voor jou uiteengezet hoe wij met je persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Heb je vragen naar aanleiding van het lezen van dit statement, stel je vraag dan gerust per e-mail aan: shop@origineeltje.nl

 

In deze privacyverklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met jouw privacy. 

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

OrigiNeeltje verwerkt jouw persoonsgegevens doordat je betrokken bent bij (de activiteiten van) onze organisatie of omdat je deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam

  • Geslacht

  • Geboortedatum

  • Geboorteplaats

  • Adresgegevens

  • Telefoonnummer

  • e-mailadres

  • Cookies

  • Bankrekeningnummer 

 

Waarvoor gebruiken wij jouw gegevens?

Wij verwerken jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Administratie

  • Het versturen van nieuwsberichten

  • Ter benadering van activiteiten

  • Telefonisch of e-mail contact 

  • Om te voldoen aan een wettelijke verplichting, zoals de Belastingwet

 

Cookies

OrigiNeeltje gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die op jouw computer of mobiele apparatuur worden opgeslagen wanneer je de website bezoekt. OrigiNeeltje gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden. 

 

Voor het plaatsen van bepaalde cookies moet je eerst toestemming te geven, voordat deze cookies mogen worden gebruikt. Deze toestemming is niet nodig indien en voor zover het technisch noodzakelijke (functionele) cookies en analytische cookies betreft. Je kunt je toestemming voor cookies altijd weer intrekken, door je internetinstellingen te wijzigen. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden in de Help-functie van jouw browser. 

 

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?

OrigiNeeltje bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld. 

 

Delen van persoonsgegevens met derden

OrigiNeeltje verkoopt jouw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. OrigiNeeltje blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

Inzage, correctie en verwijdering van persoonsgegevens

Je hebt het recht om OrigiNeeltje een verzoek te doen tot inzage, verbetering, aanvulling, verwijdering of afscherming van jouw persoonsgegevens. Na ontvangst van je verzoek ontvang je binnen vier weken een overzicht van jouw persoonsgegevens. Indien daaruit onjuistheden blijken kun je verzoeken jouw gegevens aan te passen, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen. Vragen over deze privacyverklaring of een verzoek tot inzage, verbetering, aanvulling, verwijdering of afscherming van jouw persoonsgegevens kun je te allen tijde per e-mail richten aan: shop@origineeltje.nl

 

Beveiliging persoonsgegevens

De Vereniging treft passende maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, ongeautoriseerde toegang, publicatie en onrechtmatige verwerking. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot jouw gegevens, dat de toegang tot de persoonsgegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

 

Minderjarigen

Wij hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via shop@origineeltje.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Links naar andere websites

De website kan links naar andere websites bevatten. Deze Privacyverklaring is alleen van toepassing op de website van OrigiNeeltje Andere websites kunnen hun eigen privacybeleid hanteren. Wij raden je aan om voor het gebruik van andere websites altijd de betreffende privacyverklaring van die websites te raadplegen. 

 

De social media knoppen op deze website zijn opgenomen om pagina’s te kunnen delen via social media netwerken Linkedin, Instagram, Pinterest, Facebook en Google+. Indien je op deze knoppen klikt worden de persoonsgegevens verwerkt door het desbetreffende social media netwerk. Lees de  privacyverklaringen van LinkedIn, Instagram, Pinterest, Facebook en Google+ om te zien hoe deze netwerken met jouw persoonsgegevens omgaan.

 

Wijziging van het privacy beleid

OrigiNeeltje past haar privacybeleid van tijd tot tijd aan om deze up-to-date te houden. Op de website zal steeds de meest recente versie van ons privacyverklaring worden opgenomen. OrigiNeeltje raadt je dan ook aan de privacyverklaring regelmatig te raadplegen. Bij belangrijke wijzigingen zal OrigiNeeltje er alles aan doen je per e-mail en via de websites te informeren.

 

Contactgegevens

Indien je vragen hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens of de Vereniging wilt verzoeken tot inzage, correctie en/of verwijdering van jouw persoonsgegevens, kun je contact opnemen via onderstaande contactgegevens: 

 

Klacht over de verwerking van jouw persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je ook graag verder als je een klacht hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de AVG heb je bovendien het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.